Introducere
    Ritualuri
    Animale de putere
    Arhetipuri
    Marile principii
    Marturii
    Cursuri
    Contact
    Link-uri

 

    Huna

    Ama Deus

     

     

 

      

Şarpele: Mamă a Apelor; arhetipul vindecătorului, în multe din culturile lumii; cel care ne învaţă cum să ne lepădăm de trecutul nostru personal, aşa după cum şarpele se leapădă de piele, prin năpârlire – forţa vitală primordială, cel care sapă adânc, foarte adânc – care cunoaşte căile care duc spre cele mai tainice locuri ale fiinţei noastre – cel care păşeşte în propria-i frumuseţe pe pântecele Mamei – Cel care cunoaşte calea întoarsă către Grădină, către locul inocenţei.


Jaguarul: Conexiunea arhetipală cu forţa vitală a junglei, a tot ceea ce este verde; păstrătoare a forţei vitale – Războinic al Luminii care nu are duşmani nici în această lume, nici în cealaltă – reprezintă principiul Vieţii/Morţii şi reînnoirea/primenirea.

 

Pasărea Colibri: Locul străbunilor, bunicii şi bunicile, amintirile străvechi, înţelepciunea ancestrală – Cei care au păşit în afara Timpului, dar care se pot strecura prin vălul (dintre lumi) pentru a ne ajuta să ne reamintim de obiceiurile străvechi – calea Păsării Colibri, care bea direct din nectarul vieţii – care nu a fost creată pentru a zbura, deşi ea este cea care îşi propune şi săvârşeşte imposibila călătorie.

 

Condorul sau Vulturul: semnifică în principal vederea dintr-o mare perspectivă, viziunea clarităţii şi frumuseţii, amplele aripi ale Condorului ne ţin între ele inima, învăţându-ne cum să privim prin ochii inimii – ivirea Celui care ne alungă din cuib, spre a ne desfăşura izbânda, pentru a putea de-a pururi zbura alături de Marele Spirit.

 

Huascar: Stăpân al vieţii; stăpân al morţii. Dintr-un punct de vedere istoric, unul din cei doi fii ai lui Pachacuti Inca (incaşul care a desluşit profeţia oamenilor cu barbă, cel care a vorbit cu focul care va întoarce lumea pe dos.) Huascar era păstrătorul învăţăturilor legate de tămăduire; . El a devenit principiul care armonizează Lumea de Jos.   Darul lui Huascar este acela de a ne armoniza relaţia cu Umbra.

 

Quetzalcoatl: Stăpân al dimineţii/zorilor – el este cel care ordonează lumea de mijloc(constientul), este cel care a adus irigaţiile, plantele de leac şi lucrul în piatră, a străbătut Americile, a adus stabilitatea, muzica, dansul, flautul, tobele - vă organizează relaţia cu lumea de mijloc – când veniţi în contact cu Quetzalcoatl nu va trebui să vă conduceţi viaţa la nivelul microcosmic. De remarcat asemanarea cu simbolul reprezentativ al dacilor: Dragonul cu cap de lup.

 

Pachacuti: În mod istoric, regele incaş care a primit profeţia că lumea se va întoarce pe dos (2012), păstrătorul posibilităţilor, principiul ordonator al Lumii de Sus; - întruchipează conceptul timpului circular, al ieşirii în afara timpului liniar – face să stea timpul pe loc – aduce ordinea, ordinea divină.

 

Pământul: reprezintă principiul receptiv - feminin, pe acel care hrăneşte. Stă in puterea sa sa dea viaţă (patul germinativ) şi sa  reînnoiasca. Astfel frunzele verii se reîntorc în pământ, pentru a-l îmbogăţi. Salutând Pământul, noi recunoaştem care este legătura noastră cu toate formele vieţii, de la copaci la peşti, de la păsări la pietre.

 

Cerul: reprezinta principiul emisiv - masculin. Când salutăm Cerul, noi îi recunoaştem pe fraţii şi surorile noastre din stele, aducându-ne prinos efortul nostru de vindecare Marelui Spirit, Creatorului a tot şi a toate.

 

 

 

 

  

 

 

 

 
    Home | Munay Ki | Cursuri | Contact                                                                                                                                  9x Design