REI - inţelepciunea divina, minune, universal, luminozitatea divina, omniprezent, omnipotent, stralucitor, universal, clar etc.


KI - energia vitala, forţa universala, forţa generatoare a cerului şi pamantului. (In chineza - chi, in sanscrita - prana, in creştinism - lumina etc.)

 

REIKI - Energie de origine divina

CE ESTE REIKI ?
Iata cateva dintre definiţiile date, de-a lungul timpului, acestui sistem:

 • Tehnica de vindecare spirituala (Mikao Usui)

 • Reiki este un sistem. Acolo nu exista nici o superstiţie, doar fapte reale (Hawayo Takata)

 • Inţelepciune şi Adevar (Hawayo Takata)

 • Ştiinţa şi Arta (Hawayo Takata)

 • Energia Spirituala a Forţei Vieţii (rev. Joseph Sparti)

 • Reiki este Dragoste, Compasiune, Armonie, Adevar, Incredere şi Lumina.

In Reiki nu veţi folosi propria dumneavoastra energie, ci fluxul energiei universale a vieţii, care va fi canalizat spre cei din jurul dumneavoastra prin intermediul mainilor, ochilor, suflului sau intenţiei.

CE NU ESTE REIKI?

 • Nu este o religie.

 • Nu este un cult

 • Nu este o secta

 • Nu este un panaceu

 • Nu este o medicina alternativa

PRINCIPIILE REIKI USUI
Ideea de vindecare "prin punerea mainilor", macar ca o simpla mangaiere şi gest de compasiune, este arhetipala. Toţi, din totdeauna, am fost tentaţi sa recurgem la ea, iar texte sacre sau profane menţioneaza succesele obţinute de terapeuţi inca din cele mai vechi timpuri.

Precum multe alte calitaţi şi inzestrari naturale, capacitatea omului de a primi energie
de la sursa universala şi de a o trimite mai departe acolo unde este mai multa nevoie de ea s-a redus in timp, de aceea Mikao Usui, fondatorul Reiki-ului aşa cum il ştim astazi, care a trait la sfarşitul secolului al XIX-lea şi inceputul secolului XX, a incercat sa redea aceasta capacitate de vindecare semenilor sai.
Pornind de la metoda biblica prin care Iisus ii vindeca pe contemporanii sai şi ţinand cont şi de textele budiste la care avea acces, apoi trecand printr-o proprie experienţa mistica de douazeci şi una de zile, Mikao Usui a atins nivelul de cunoaştere şi de evoluţie personala necesar pentru a vedea raspunsul la intrebarile sale.
Semnele Reiki i-au aparut ca pe un ecran, ca şi informaţiile necesare pentru activarea lor. In acest fel a fost redescoperita şi a redevenit accesibila o antica metoda de vindecare, care nu face altceva decat sa cureţe campul pacientului, refacand aura, optimizand chakrele şi punand in stare de funcţionare organismul.

Raspandit azi atat in lumea orientala cat şi in aceea occidentala, cu inevitabile modernizari şi variaţiuni pe aceeaşi tema, Reiki este accesibil oricui doreşte acest lucru.

 • Doar astazi ma eliberez de orice ingrijorare!

 • Doar astazi ma eliberez de orice suparare!

 • Doar astazi sunt plin de gratitudine, respect parintii, profesorii si stramosii!

 • Doar astazi traiesc cinstit!

 • Doar astazi respect viata in jurul meu sub toate formele!

Cu aceste "afirmaţii" sau principii Reiki işi incepe ziua simplul practicant sau maestrul.

 

ETAPELE CURSULUI REIKI USUI

Pentru a ajunge maestru, cel care porneşte pe acest drum are de parcurs mai multe etape/grade.
Gradul I: dupa iniţiere, practicantul poate face tratament prin punerea mainilor, fie
pentru el insuşi, ca autotratament, fie pentru alţii.
Poziţiile de punere a mainilor sunt simple şi intuitive, se merge pe principiul de sus in jos, urmarindu-se chakrele, pe faţa şi pe spatele trupului. De asemenea se aplica mainile in locurile durerose.

Gradul al II-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte primele simboluri Reiki, cu ajutorul carora işi poate activa palmele pentru o mai mare eficienţa şi poate face tratament şi prin realizarea şi vizualizarea simbolurilor in anumite puncte bine precizate. De asemenea, simbolurile permit curaţarea incaperilor de energii negative, daunatoare, curaţarea şi energizarea mancarii, dar şi trimiterea luminii la distanţa, crearea campurilor de protecţie

Gradul al III-lea: dupa iniţiere, practicantul primeşte noi simboluri şi invaţa tehnici suplimentare.

Maestru: dupa iniţiere, noul maestru poate la randul lui sa faca altora iniţieri/acordaje.

Dupa fiecare iniţiere, urmeaza o perioada de criza de vindecare, de purificare, cu o durata de 21 de zile, in care practicantul trebuie sa-şi faca autotratament zilnic şi sa practice un regim de viaţa cat mai echilibrat şi cu un meniu lacto-vegetarian.
In timp, au aparut numeroase sisteme Reiki. Unele recupereaza tehnici şi simboluri
descoperite in vechile manuscrise esoterice orientale, altele se bazeaza pe experienţa innoitoare a maeştrilor contemporani. Astfel, pe langa Reiki tradiţional au aparut şi sunt practicate cu succes Karuna Reiki, Gendai Reiki, Shambala Reiki.

Atenţie!
Cei care apeleaza la serviciile unui practicant Reiki nu trebuie sa intrerupa tratamentul indicat de medicina alopata.
Cei care doresc sa fie trataţi prin aceasta metoda sau care doresc sa fie iniţiaţi pentru a deveni la randul lor practicanţi trebuie sa-şi aleaga maestrul Reiki ascultand de instinct, cautand pana cand dau peste persoana cu care intra in rezonanţa.

Reiki fiind o terapie energetica, bazata pe o iniţiere, poate fi tratat atat raţional, ştiinţific, cat şi mistic, fie in stil oriental, fie in stil occidental. De aceea sunt disponibile manuale şi cursuri care accentueaza o varianta de abordare sau alta. Cautaţi-o pe aceea care vi se potriveşte şi incercaţi din fiecare lucrare existenta sa extrageţi şi sa separaţi ceea ce este Reiki propriu-zis de dezvoltarile propuse de autori.

 

 

 

      Home | Tai Chi/Qigong | Cursuri | Contact