Melchizedec

Melchizedek este reprezentarea divina care a instruit toti marii initiati: Hermes Trismegistos, Orfeu, Pitagora, Moise, Platon, Zoroastru, Buda si Iisus Hristos. Ordinul lui Melchizedek a avut diverse forme in diferite civilizatii ale Pamantului.

Melchizedek este mentionat in Vechiul Testament din Biblie si a facut parte din numeroasele vechi Scoli ale Misterelor de-a lungul istoriei. 


Melchizedek este cunoscut in biserica ortodoxa ca "Preot al Dumnezeului cel Prea Inalt" (Geneza: 14: 18-20), fiind purtatorul paini si vinului si este reprezentat in iconografie tinand in maini painea si vinul.

Psalmi 110:4 "Tu esti preot in veac dupa randuiala lui Melchizedek"
Epistola catre Evrei a Sfantului Apostol Pavel 5: 19-20 "Pe care o avem ca o ancora a sufletului, neclintita si tare, intrand dincolo de catapeteasma, unde Iisus a intrat pentru noi ca inainte mergator, fiind facut Arhiereu in veac, dupa randuiala lui Melchizedek"
Epistola catre Evrei a Sfantului Apostol Pavel 7: 1 "Caci acest Melchizedek a fost rege al Salemului si preot al Lui Dumnezeu cel Preainalt"

 

Ordinul Lui Melchizedek este anterior Pamantului sau a altor planete si taramuri. A aparut si pe Pamant in momentul in care Iisus Hristos a venit ca Melchizedek in urma cu 4000 de ani.
Scopul acestui ordin este evolutia spirituala a omenirii.

Initierea consta in 3 etape. Prima este Botezul Luminii, urmatoare Initierea in Ordin iar ultima Hirotonisirea ca Preot in Ordinul Lui Melchizedek.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

       Home | Reiki | Cursuri | Despre | Contact