Marea Piramida

Este energia identificata de Patrick Zeigler in vechile temple egiptene, probabil utilizata de marii preoţi egipteni sau amplificata pur şi simplu acolo din cauza efectului de piramida. De asemenea, este posibil ca Patrick Zeigler sa fi fost un vindecator intr-o viaţa anterioara şi sa fi incercat din toate puterile sa-şi recapete forţa vindecatoare, aşa cum spune Stephen Comee.

 

Prin channelling, Christine Gerber a obţinut numai cele patru consoane (SKHM), existand astfel mai multe variante de scriere - Seichem, Seichim, Sekhem. Iar cele mai potrivite traduceri şi interpretari sunt Forţa Vitala, sau Puterea Spirituala, ceea ce duce cu gandul la Sursa Universala, deşi energia este numai asemanatoare, nu identica aceleia din Reiki.
Energie fina, delicata, capabila sa induca uşor stari modificate ale conştiinţei (SMC), ea lucreaza in special asupra sufletului. Iar cand sufletul (inima, chakra a IV-a) este deschis şi plin de iubire ne vindecam şi deschidem calea speranţei şi a fericirii. Cu cat devenim mai plini de compasiune (frecvenţa ideala a vieţii), cu atat se dezvolta mai rapid intuiţia şi se ajunge la iluminare. Sistemul este conceput pentru a trai Unitatea in cadrul Universului, fiecare nivel fiind o treapta catre propriul suflet şi catre Univers.

Patrick Zeigler a fost iniţiat şi in dansul-rugaciune al misticismului sufi - zikir, dhikr -, exploatat in Seichim in cadrul anumitor meditaţii. De asemenea, tehnica activarii obiectelor inanimate poate fi regasita la vrajitorii egipteni sub numele de insufleţirea obiectelor secundare.
Cei care s-au ocupat de evoluţia sistemului au adus principii şi simboluri Reiki (chiar Patrick Zeigler a devenit maestru Reiki), acesta fiind un motor pragmatic pentru iniţierea intr-o şcoala terapeutica esoterica.
Pana la a fi o terapie, o arta a vindecarii altora, Seichim permite redescoperirea fiinţei perfecte care suntem fiecare dintre noi prin conştientizarea Caii Maestrului, prin armonizarea corpurilor fizic, emoţional, mental şi spiritual.


"Nu am fost pregatit sa adopt un document care sa afirme: iata ce este Seichim. Nu am fost capabil sa il definesc, şi de aceea am evitat sa o fac. Seichim inseamna sa experimentezi, iar fiecare experienţa este unica pentru fiecare individ. Intenţia mea este ca oricine... sa se inalţe deasupra oricarei aşteptari şi experienţe pe care le-am avut eu personal... Este extrem de emoţionant sa vezi cum, doar plantand seminţele energiei Seichim in cursanţi, fiecare va obţine din ele ceea ce doreşte. Reamintiţi-va ca nu exista nici o limitare, şi atunci de ce sa o cautam? Dand un nume acestei energii, avem tendinţa de a o eticheta. Cand am inceput sa predau Seichim, intenţia mea a fost ca acesta sa se dezvolte şi sa evolueze cu fiecare individ, fara a depinde de credinţa cuiva, şi in special a mea. Energia a evoluat de a lungul timpului, este in continua schimbare şi va evolua mai departe. Toţi cei care au experimentat ceea ce am predat eu au observat diverse modificari in decursul anilor."
Patrick Zeigler

 

 

 

       Home | Reiki | Cursuri | Despre | Contact