Gendai Reiki

Este una dintre cele mai populare şcoli Reiki din Japonia, recunoscuta pe plan mondial, este o forma moderna de Reiki ce imbina elementele specifice Reiki japonez practicat in cadrul Usui Reiki Gakkai, elementele provenite din alte ramuri japoneze ale Reiki, cu metodele specifice in Reiki vestic.


Sensei HIROSHI DOI este fondatorul Gendai Reiki Ho Kyokay (Asociaţia Şcolii de Reiki Modern), cunoscator şi practicant a peste 30 de tehnici de vindecare, domnia sa a fost instruit şi certificat de doamna KIMIKO KOYAMA (al cincilea preşedinte al Usui Gakkai) şi de alţi maeştri in linii japoneze mai puţin cunoscute (sensei Hiroshi Ohta, sensei Ayako Sasaki, sensei Chiyoko Yamaguchi, Micko Mitsui). Sensei Hiroshi Doi este membru recunoscut al societaţii de Reiki al lui Usui din Japonia (Usui Reiki Gakkai) fiind instruit pana la nivelul 2 (okuden) de catre sensei Kimiko Koyama.


Exista informaţii neoficiale care susţin ca sensei Doi a fost instruit neoficial de catre sensei Koyama pana la nivelul de maestru (Shinpiden) acest fapt nefiind confirmat, dar a primit aceasta instrucţie de la un Maestru Reiki fost membru Gakkai care acum s-a retras din asociaţie; sensei Doi a fost instruit şi certificat ca Maestru Reiki in diverse ramuri; Osho Neo Reiki, Tehnica Radianta.


Gendai Reiki Ho a adus in vest metode şi tehnici spirituale necunoscute pana nu demult. O parte a acestora a fost predata de sensei Hayashi şi Takata in invaţaturile transmise mai departe studenţilor lor, comunitaţii Reiki in 1999 la Vancouver.
Practic, Gendai este varianta de Reiki ajunsa in Occident direct din Japonia, ce-i drept de la un maestru care a facut in prealabil cunoştinţa şi cu şcolile occidentale de Reiki, descendente ale maestrei Takata. Daca utilizeaza aceleaşi simboluri ca şi Reiki Usui, are insa alte acordaje, mai apropiate de clasicul Reiju folosit de Mikao Usui.

 

 

 

 

       Home | Reiki | Cursuri | Despre | Contact