Din punct de vedere al aspectului exterior si interior, o casa pe structura din lemn nu difera cu ceva de o constructie similara din zidarie, beton sau alte materiale.Diferentele majore, care se confunda cu avantajele majore ale acestui tip de constructie, rezida in costul final si in costurile de exploatare ulterioara.
Materialul din care sunt realizate panourile(woodframe) care formeaza structura de rezistenta, este dulap 5x15(20)x400.Lemnul este uscat natural sau cuptor, tratat ignifug, fungicid si insecticid.Pretul pe mc se reflecta in pretul final al constructiei.Deasemenea, alt factor care duce la scaderea costului, este durata redusa pentru ridicarea casei, ceea ce presupune si o cantitate mai mica de manopera si implicit reducerea costurilor.In aceste conditii, o casa “la cheie”cu finisaje low-cost, are un pret/mp de 250 euro.
Datorita izolatiei termice – 15 cm vata minerala sau similar in pereti si termosistem de 10 cm exterior – aproape de ideal si inexistentei puntilor termice, schimbul de caldura cu mediul exterior este minim, realizandu-se dezideratul casei racoroase vara si calduroase iarna, cu cheltuieli reduse.
Un alt avantaj important, este comportarea casei in cazul unui seism.Datorita inertiei mici fata de o cladire clasica, a rigiditatii structurii si elasticitatii lemnului, casa ofera o siguranta sporita chiar si la seisme cu grad ridicat.
Pentru orice intrebari va rog sa ma contactati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Home | Servicii | Oferta | Contact                                                                                                                                    9x Design